Alla medlemmar - samma avgift

Medlemsavgiften är 150 kronor i månaden och påverkas inte av din inkomst, om du studerar, är sjukskriven, föräldraledig, arbetslös eller andra förutsättningar.

Skatteavdrag medlemsavgiften

25 % av a-kasseavgiften dras av från skatten. Avdraget sker automatiskt och vi skickar kontrolluppgiften till Skatteverket – du behöver alltså inte göra något. Som medlem hos oss betyder det att kostnaden för medlemskapet sänks från 150 kronor till 112 kronor per månad med gjort avdrag.

Vid inträdet

När du ansöker om inträde rekommenderar vi att du väljer autogiro eller e-faktura som betalsätt. Har du inte valt betalsätt skickar vi en pappersfaktura varje månad till den adress du angivit.

Betala medlemsavgiften

Avgiften debiteras runt den 8:e i månaden. Blir du medlem efter det datumet betalar du istället två avgifter följande månad. Medlemsavgiften ska vara oss tillhanda senast den 28:e samma månad som den debiteras, dvs avgiften betalas i efterskott.

Ändra betalsätt

Mitt Medlemskap kan du enkelt ändra betalsätt. Logga in via vår webbsida, välj Min profil och klicka på Ändra betalsätt under Betalsätt.

Autogiro

Autogiro dras den 28:e varje månad från bankkontot du angivit. Är den dagen en helgdag dras avgiften nästkommande vardag. Beloppet måste finnas på ditt konto senast dagen innan för att avdraget ska fungera.

Om du byter bank är det enklast att bara ändra konto för autogirodragning via Mitt medlemskap. Om du istället ber din nya bank om hjälp måste autogirot hos din tidigare bank först avslutas för att det ska fungera.

Det är först när bankgirocentralen har godkänt ansökan om autogirobetalning som medlemsavgiften kan dras från ditt konto. Därför kan det hända initialt att du får en pappersfaktura att betala, även om du angivit autogiro som betalsätt.


Viktig info om autogiro om du inte har ett svenskt personnummer

Om du inte har ett svenskt personnummer rekommenderar vi att du väljer en annan metod än autogiro för att betala din medlemsavgift. Det beror på att bankerna inte godkänner autogirodragningar med samordningsnummer. Om du har frågor om detta bör du kontakta din bank.


E-faktura

Vill du få e-fakturor direkt till din bank ska du logga in på din Internetbank och godkänna e-fakturor från oss med ditt svenska BankID. För att e-fakturan ska bli betald behöver du godkänna den varje månad. Om du plötsligt börjar få pappersfakturor istället skickade hem till dig betyder det att något har hänt med ditt medgivande om e-fakturor. Du måste då logga in på nytt och godkänna e-fakturor från oss i din Internetbank för att det ska börja fungera igen.

Har du frågor om e-faktura ska du alltid kontakta din bank.

Pappersfaktura

Pappersfaktura skickas i början av varje månad till den adress du angivit på Mitt Medlemskap, om du inte valt något av ovanstående alternativ.

Medlemsavgiften betalas till bankgiro 5571-6138 senast på förfallodagen som står angiven på fakturan.

KIVRA - digital postlåda

Använder du KIVRA och har anslutit oss där skickas din pappersfaktura dit istället för att skickas hem till dig per post.

Mer information om hur du ansluter dig och använder KIVRA hittar du på www.kivra.se.

För att avsluta att fakturan från oss skickas till KIVRA loggar du in på deras webbplats och avslutar det där.

Från utländskt bankkonto

Betalar du från ett utländskt bankkonto måste du betala bankavgiften utöver medlemsavgiften för att full medlemsavgift ska registreras hos oss. Kontakta din utländska bank för att få reda på den exakta bankavgiften.

Viktigt! Ange avinummer eller ditt personnummer så att vi kan placera din betalning korrekt.

IBAN
SE68 8000 0890 1170 4749 5937


SWIFT/BIC
SWEDSESS

KONTOHAVARE
Ledarnas arbetslöshetskassa

Betalningspåminnelse

Har inte medlemsavgiften betalats på utsatt tid skickar vi alltid en betalnings-
påminnelse till dig med nästa månads faktura. Betala avgiften i tid och slipp avbrott i din medlemsperiod.

Om jag inte betalar avgiften

Efter tre månaders obetalda medlemsavgifter förlorar du ditt medlemskap på grund av bristande betalning.

Så länge du inte digitalt eller skriftligt begärt utträde är du försäkrad via medlemskapet, vilket betyder att medlemsavgiften ska betalas. Går det så långt som till Kronofogden innebär det ytterligare kostnader för dig.

Ansök om medlemskap på nytt

Har ditt medlemskap avslutats och du ansöker om inträde på nytt senast månaden efter avslut har du möjlighet att få ett obrutet medlemskap. Detta förutsätter att du också betalar eventuella obetalda avgifter.